Maak van je eigen stad New York

Playing New York gaat over een groep vrienden die naar New York gaan om iets magistraals te verwezenlijken. New York, de stad waar alles gebeurt. De stad waar Miles Davis, Patti Smith en Madonna straatarm arriveerden en zich ontpopten tot steenrijke, wereldberoemde muzikanten. Geen plaats ter wereld heeft zo’n onverwoestbare aantrekkingskracht op hen die het willen maken. Zo ook op componist Eef van Breen: “Wat doe je volgende week? Zeg maar af. We gaan naar New York!” En zo begon een nieuw muzikaal avontuur van zeven vrienden. Op een ijskoude dag vertrokken ze met alle instrumenten die ze konden dragen. Zonder plan, maar vol ambitie en kokend van energie. Met dat idee maken we in mei 2020 van Rotterdam New York.

De Eef van Breen Group speelt de Playing New York concerten. Het Betover de Stad koor zingt mee. P22 neemt het koor op sleeptouw.

Playing New York
Rotterdam 23 en 24 mei 2020 (Operadagen)
Amsterdam juli 2020 (Over het IJ)
Groningen oktober 2020

Betover de Stad
Elke stad heeft een eigen projectwebsite met informatie voor de lokale deelnemers. De eerste drie steden zijn al in de lucht.
Rotterdam (https://playingrotterdam.nl)
Amsterdam (https://playingamsterdam.nl)
Groningen (https://playinggroningen.nl)

Walk of Doubts
In het seizoen vóór Playing New York speelt de Eef van Breen Group Walk of Doubts, een unieke combinatie van muziekalbum, live concerten en wandelingen.